torsdag 17 november 2011

Fourmum goes wild and crazy with homestyling

Så här ser det ut i sonens rum idag:Så här ser hans tvillingsysters rum ut idag:Vi håller på och renoverar sonens rum. Lilla och stora M´s rum fixades i somras, men vi hann inte med sonens rum. Maken har begärt in förstärkning av sin pappa som anlände ifrån Piteå idag.

Som alltid när det blir renoveringar så blir det inte riktigt som planerat

Det var inte inplanerat att jag och sonen skulle vara dyngförkylda.
Det var inte inplanerat att sängen måste bytas ut.
Det var inte inplanerat att mattan i rummet skulle vara mycket mer sliten än vad vi hade trott och därmed inte inplanerat att vi skulle börja fundera på att byta den och inte heller att vi skulle börja fundera på klickgolv istället för plastmatta.
Det var inte inplanerat att den valda färgen, dock inköpt som färgprov i somras av frun i huset, dock inte provmålad med innan skulle visa sig vara mycket mörkare än förväntat.
Det var inte heller inplanerat ett expressbesök på färgbutiken där det inhandlades 3 st nya provburkar till den redan existerande samlingen av 3 provburkar.
Det var inte inplanerat att vi vid hemkomsten skulle tycka att "Oj nu ser ju färgen vi målade 2 timmar tidigare bra ut".
Det var inte inplanerat att sonen efter ytterligare provmålning skulle byta favoritfärg.

Där är vi nu. Många funderingar. Sonen sover under protest inne i tvillingsysterns rum.
Mellandottern är hemma med sin kille för övernattning och svärfar är här.
Huset fullt alltså.

Imorgon ska jag köpa olja, oljefilter, ev luftfilter och ev nya tändstift till bilen. I helgen ska den få lite service, vilket jag hoppas att den kommer att uppskatta :)


Nej jag tror inte det blir någon heminrednings blogg...

4 kommentarer:

 1. Fullt upp hör jag!

  Men härligt inlägg och jag kände riktigt hur det inte planerade kändes....;)

  Det blir bra när det blir målat som min pappa brukar säga (efter att han slipat på något)

  Bra att bilen får sig en uppfräschning. Vår bil behöver också!

  Kram och lycka till med allt, övertygad om att det blir jättebra

  SvaraRadera
 2. Intressant färgkombination i sonens rum. Vilken av färgerna är det han nu föredrar?

  SvaraRadera
 3. Först ville han ha turkos, men när vi målat den på väggen så tyckte vi, dvs hans föräldrar att den blev för mörk, till vår besvikelse.. Han ville dock ha den. Vi kompromissade och åkte till färgaffären och kom hem med 3 färgprovsburkar, 2 ljusare turkos och en blå. När vi kom hem hade färgen torkat och då till ¨vår förvåning blivit den färg vi ville ha från början. Men eftersom vi hade köpt provburkarna så målade vi med de färgerna också.. Då bestämde sig sonen för att han vill ha den ljusblå/babyblå! Hans tvillingsyster har sedan tidigare askungerosa färg i sitt rum, inga köns stereotypa färgval här inte ;) Vi målar inte alla väggar i samma färg utan 2 är vita och de andra 2 blir färg och då blir det ok

  SvaraRadera
 4. Jag som har tummen mitt i handen blir grymt imponerad av alla som renoverar... något mer än tapetsera och möjligen måla lite klarar jag inte av. Hoppas ni mår bättre snart!

  SvaraRadera