tisdag 6 mars 2012

Inte skrotningsdags ännu

Förlåt om jag skrämde någon med det förra inlägget, det var verkligen inte meningen!
Jag tror iofs att jag har högt blodtryck, men jag tror att det till viss del beror på att det togs med maskin och inte "manuellt".
När jag fick tvillingarna fick jag väldigt högt blodtryck och då var det skillnad om de mätte med maskin eller "manuellt"
Men som sagt, jag ska gå och kolla det ett par gånger de närmaste veckorna så får vi se.

Angående sömnen så är mitt problem, precis som för Lotta, att jag lägger mig för sent.
Jag har en massa "jag ska bara" som jag ska göra först och vips så är klockan halv tolv...

Kram!


Paradiset? Iallafall nära ;) Coral Island, Thailand

8 kommentarer:

 1. Hmm, högt blodtryck och nu en bild på Thailand, du behöver nog lie ledigt eller drömmer du dig lååångt bort?

  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 2. Katarina: Jag har den som feel good bild ;) Jag har varit på den där stranden och genom att titta på den bilden så försöker jag återskapa känslan jag hade då ;) Ska åka upp till Piteå på fredag, det får bli lite semester :) Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har också högt tryck.
  Tror sånt är mest genetiskt. Hela familjen dras med det.
  KUL är det inte, och i perioder har jag medicinerat.
  Pite blir lika bra som Thailand!
  YOU bet!!
  KRAMAR!!

  SvaraRadera
 4. Högt blodtryck kan vara ärftligt precis som Annika skriver. MEN det är också så att vid längre tid av hög stress så är risken stor att man får förhöjt tryck. Jag har märkt det själv faktiskt. Innan min disputation hade jag plötsligt mycket högre trycket tag. All stress månaderna innan skulle jag tro. Men ett par månader efter disputationen var det nere på normala nivåer igen. Under mitt förra jobb hade jag också förhöjt tryck. Stress där med. Plus en arbetsmiljö jag vantrivdes i. Bara du är medveten om detta och fortsätter att regelbundet kolla dig. MEN utan att skräma dig för mycket vill jag säga att du bör ta det på allvar OM trycket inte sänks framöver. För även om folk inte tror eller tänker på det så ä högt blodtryck verkligen inte bra. Det ökar trycket på alla kärl och på hjärtat. Och att gå med för högt blodtryck länge innebär ett par års kortare liv. Men man kan komma lååångt med förändrad kost (minskat salt och socker och fett) samt att röra på sig dagligen. OCH sömn! Jag VET jag är som du. Kommer aldrig i säng i tid!!!!!!! Har tänkt att jag ska köra med EN dag i veckan då jag lägger mig tidigt men än har det inte riktigt hänt. ;-)
  Ta hand om dig!
  KRAM!!!!

  SvaraRadera
 5. Annika: Nja, lite mer snö i Pite ;) Men det blir förhoppningsvis skotertur med korvgrillning och solmys :) Jag hade som sagt högt blodtryck när jag fick tvillingarna, men annars har jag inte haft det. Kram!

  SvaraRadera
 6. Saltis: Jag uppskattar verkligen dina råd och tips! Jag har som sagt haft ont i huvudet ett par veckor, men har skyllt det på den envisa förkylningen/influensan och stress på jobbet.. Men jag känner att jag måste kolla upp det och ta tag i det nu! I tipsen angående sömn så föreslog de att man skulle börja med att gå och lägga sig tidigare 3 dagar i veckan till en början, få in bra rutiner osv. Jag sover ju oftast bra när jag väl kommer i säng så jag tror att det mest handlar om att inte se "måstena" utan gå och lägga sig ;) Kram!

  SvaraRadera
 7. När jag började det nya arbetet, sköt trycket i höjden likt en nyårsraket ,-)
  Jag skyller på ATG och Svenska Spel.
  Efter en månad hade det dalat igen ..., fast med hjälp av piller som slutade med det där halvåret då jag inte arbetade.
  Oj, vad stress påverkar!
  Och precis som Annika skriver, så sa läkaren att "jaha, du är från Västerbotten .., många där uppe i norr har högre tryck .., det är uppenbarligen genetiskt betingat?"

  SvaraRadera
 8. Elisabet: Jag mätte igår igen, den här gången manuellt och det var mycket bättre, men inte helt ok ännu. Tydligen så är undertrycket (det som står sist) ett tecken på lagrad stress. Men nu när jag är medveten om det så märker jag ju att jag får ont i huvudet när det blir "mycket", på ett annat sätt än tidigare. Men den här sjuksköterskan sa att om man är sjuk/förkyld så påverkar det blodtrycket och nu är jag ju mindre förkyld. Men ska som sagt kolla i några veckor till.

  SvaraRadera