onsdag 30 maj 2012

Varför och vad ska det användas till?

Det är en fråga jag ställt mig den senaste tiden.
Varför fotograferar jag och vad ska jag använda bilderna till?
Jag sorterar dem per fototillfälle och jag sparar de flesta bilderna. En del foton tar jag för att de ska påminna mig om känslan jag hade vid fototillfället, en del tar jag för att det är vackert..
En del tar jag för att jag tänker på någon som skulle uppskatta fotot, andra tar jag för att lära mig.

Jag sorterar dem och många tittar jag inte på igen. Jag har planer på att göra fotoböcker till barnen med fotona från Frankrike resan, kanske kan det bli någon annan fotobok också, bara jag hittar tiden ;)

Vad gör ni andra med era foton? Taggar ni dem? Sorterar ni dem? Gör ni tavlor av dem? Fotoböcker?

Idag har det varit möten, mysig lunch med maken och fotbollsträning. Alla barn sover hemma inatt, det gillar jag :) I helgen så ska äldsta dottern springa Stockholm maraton, Mellan dottern ska flytta hemifrån och de två yngsta ska springa mini Stockholm maraton. Någonstans där ska jag hinna med att fylla år, det blir inte helt enkelt ;)


Kram!

5 kommentarer:

 1. Jag har mangder av foton som jag inte ens kommer ihag! Men jag har gjort fotobocker av flera resefoton fast kvaliten har varit ganska varierad pa bockerna, darfor har jag kommit av mig lite. Fotobocker ar valdigt bra, bland annat gjorde min man en fotobok till sina syskom men gamla bilder pa dem som barn. Det finns manga fina ideer med en fotobk och ar pyssligt och lite som terapi hahahaaha! Lycka till med bilderna!
  Aven lycka till med maraton i helgen och fodelsedagsfirande!!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Oj det var fullt upp! Får säga stort grattis!!
  Det där med bilderna är inte lätt. Jag försöker sortera och faktiskt hålla igen lite med hur många bilder jag tar. Digitalt är bra på många sätt men jag tycker nackdelen är att man tar så många fler bilder... som jag aldrig riktigt orkar gå igenom sedan.
  Har en plan på att göra en fotobok om vårt första år i Cali men har inte kommit till skott än. Gillar att ha foton på papper :-) Så en regnig dag i Sverige kanske....
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag gör böcker av många av mina foton. Använder mig av amerikanska My Publisher som nog är top-of-the-line. Sådan enormt fin kvalitet på de bilderna!
  Annars har jag dem i mappar på iPhoto. Jag skriver ut en del, ramar in somligt. jag har ordning på mina bilder, det måste jag säga.
  Jag tar så mkt, och foto är ett av mina största intressen.
  Jag skulle vilja ha fler papperskopior också, men är lite dålig på det.
  Min svägerska gör papperskopior av det mesta hon fotar, och det är ju trevligt. Saknar album ibland...
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Enormt fin kvalitet på BÖCKERNA, ska det stå...

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Testa http://fotoklok.se
  Testvinnare i både Kamera&Bild 2011 och Fotosidan Magasin 2012.

  // Tomas

  SvaraRadera