tisdag 12 februari 2013

Florida

Vi, ska åka till Orlando, Florida ;) Både jag och maken har sk jämna födelsedagar iår och vi har pratat hit och dit om en resa. Jag är ju som de flesta vet mer ressugen än maken, så det har varit mycket diskutterande. Om någon hade frågat mig för en vecka sedan så hade jag nog sagt att det blir ingen resa.. Iofs så ska jag väl erkänna att jag är mindre ressugen nu när jag har hästen. Men i lördags så slog maken till och bokade flygresa till Orlando, Florida, 25/2 - 7/3! Det blev lite panik eftersom jag inte hade begärt semester.. Men det ordnade sig ;)
Äldsta dottern åker dessutom till Orlando den 20/2 för att springa Walt Disney Princess marathon 24/2 och åker hem 27/2 ;) Så vi kommer att vara där samtidigt en dag..
Som tur är har mellandottern inga planer på att åka iväg, så hon ska ta hand om fina hästen och titta till huset tills äldsta dottern kommer hem.

Det ska bli jättekul och spännande. Som den tidsoptimist som jag är så svävade jag förstås ut till Key West och Sarasota/ West Coast, men det blir till att prioritera parkerna och en tur till Cape Caneveral, tror inte vi hinner mer om jag ska vara realistisk..

Vi ska bo på ett lägenhetshotell som ser trevligt ut och har fått bra kritik. Det ligger ett par km från parkerna så vi kommer att ha hyrbil, spännande värre.. Maken får köra, jag kan bara köra med manuell växellåda och det verkar inte möjligt att hyra!

Så nu behöver jag en massa bra tips på vad man ska tänka på, vad man bör se osv,. Vi kommer att ha tillgång till tvättmaskin och torktumlare t ex, hur är det med tvättmedel i USA?

Vi flyger med SAS/United Stockholm-Chicago-Orlando på resan dit och Orlando-Newark-Stockholm på vägen hem. Så teoretiskt så kommer jag att ha varit i New York ;)

 
 
 
 
Kram!!
 

13 kommentarer:

 1. Vad underbart!! Roligt att din dotter är där också så ni hinner ses även omd et bara handlar om en dag.
  Haha vad menar du med tvättmedel? Om det finns? Eller vilken sort? Det FINNS och det finns många sorter. Kan köpas i alla mataffärer eller även "apotek". Iallafall här i NYC så jag gissar att det är detsamma i Orlando. :-)
  Kommer ni in till NYC också eller byter ni bara plan på Newark? Om det senare är riktigt så måste jag tyvärr vara en party pooper och säga att ni inte varit i New York men väl i New Jersey! :-)
  Hoppas ni kommer hinna till Key West när ni är i Florida! det verkar så otroligt härligt!
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha!! Läste igenom inlägget igen och inser att jag skrev det mitt i en massa funderingar ;) Jo jag vet att det finns en massa tvättmedel i USA, det var det som var mitt bekymmer. Här kommer vi att ha tillgång till tvättmaskin och torktumlare vilket gör att vi kan ta med mindre kläder. Men hur ska man veta vilket tvättmedel man ska välja bland alla märken, det var min fundering? I-lands problem ;) Fast vi ska ju bara vara där i 10 dagar och har ju beställt fint väder, så det löser sig säkert :) Nej vi mellanlandar bara på Newark, men det är ändå "nästan" New York, iallafall för mig som aldrig varit i USA ;) Det tar ca 7-8 timmar med bil från Orlando-Key West så det blir för svårt att motivera.. Förhoppningsvis så kan vi ta oss till Sarasota och se solnedgången över mexikanska golfen. Kram!

   Radera
 2. Det later underbart med Florida! Definitivt ett stalle jag vill besoka i framtiden!! ser fram emot bilder! Kul att dottern ar dar ocksa!!!
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. det ska bli skönt med semester! Vintern har varit lång, mörk och kall, jag tycker det blir värre för varje år... Dottern åkte igår och det var en nervös dag.. Det spelar ingen roll hur stora de är, mammahjärtat finns ändå kvar ;) Dessutom flög hon själv, det var första utlandsresan på egen hand med mellanlandning och planbyte på Newark ;) Men det gick utan problem. Fick ett sms 02.30 då var hon på hotellet :) Kram!

   Radera
 3. Ja, eller i New Jersey ;-) Om rätt ska vara rätt ;-))
  Men vad KUL!!
  Jag har varit på Disney World fyra gånger, en vecka varje ggn.
  Japp, det är lite kul.
  Fr Cape Canaveral har jag kryssat ett par gånger.
  Parkerna på Dinsey är jättefina.
  Det är spring break (påsklov) i USA då så det blir att köa för er. MEN, tänk på att använda Fast Pass där ni kan!
  Roligt!
  Tvättmedel!!??? Du kan köpa så små eller stora förpackningar du vill. Flytande eller pulver.
  Det finns inga begränsningar, hehe!!
  LOVAR!!
  Som sagt, det kommer att bli mkt folk på DW så kör Fast Pass när helst ni kan. Gå så tidigt som möjligt på morgnarna.
  BOKA bord redan nu på de restauranger ni vill besöka (alltså de som inte är fast food).
  Sant, Key West ligger låååångt från Orlando, tom Miami är en mååånga timmar bort.
  Ha det så jätteroligt!!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Förhoppningsvis har springbreak inte kommit igång riktigt när vi är där. Vi var ju på Disneyworld Paris förra året så köa kan vi ;) Kram!

   Radera
  2. Jo, de har ju tyvärr det. Hela östkusten har o princip spring break då.
   Men vad 17...
   Det är bara att kära hårt (var själv där över påsklovet 02)
   Men det går att planera in det smart med Fast Pass, samt att vaara ute tidigt.
   You'll have a blast!!

   Radera
 4. Underbart!! Det gjorde ni rätt i! Ni kommer få det kanon! Jämnt blir det här också ;-)

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 5. Å, så roligt!!! Jag kommer ju precis från Florida och det var SÅ skönt. Vädret är perfekt.

  Det blir toppen!! Och jag vill också göra en park och leka lite .....;)

  STOR Kram!

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såja, nu är dottern på plats och om några dagar är det vår tur ;) Tack för stödet igår, det betydde mycket för en orolig mamma! Stor Kram!

   Radera
 6. Vad roligt! Orlando har jag faktiskt varit i! Men det var 16 år sedan. Hoppas att ni får det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag också, inte så länge kvar nu ;)

   Radera