lördag 28 april 2012

Idag gör vi Paris. Notre dame, Seine , latin quarters och Louvren med Mona Lisa avklarat inkl gudomligt god lunch efteråt på Mac Donalds ;) nu Eiffel tornet

torsdag 26 april 2012

tisdag 24 april 2012

Det har varit full fart idag och lite till.. På något sätt så har jag lyckats få tid för en ansiktsbehandling idag, men jag somnade nästan ;) Oj så skönt det var! Jag insåg just att jag glömt att lägga upp några bilder från gårdagens detour och nu har jag stängt ner datorn så det får bli några bilder från mobilen. Har jag förresten berättat att jag slog till på en iPhone i början av mars?





Note to self!

Glöm inte att fixa backup!!

måndag 23 april 2012

Idag slog verkligheten till, vi åker till Paris om 3 (!!) dagar! Så det har gjorts packlista, tvättats, handlats och ringts samtal. Jag har inte flugit utrikes de senaste 8 åren, medans maken reser flera gånger per år. Så han tar det lugnt medans jag har resfeber ;) Som tur är har vi inte resfeber samtidigt :)
Kram!

lördag 21 april 2012

Fotobomb grande

Igår slog jag till och köpte ett nytt kamerahus, ett Canon EOS 550 D, tror den heter
Rebel T2i i USA. Det finns en fotoaffär i City som förutom vanlig försäljning köper in exemplar som t ex varit visningsex på mässor, ibland inte ens upppackade. De säljs med normal garanti, men billigare. Eftersom jag inte ville lägga ut en förmögenhet och har de objektiv jag behöver så blev det ett sånt kamerahus.. Om den nu skulle ha använts så syns det inte någonstans och jag har ju dessutom full garanti.

Först skulle batteriet laddas i evigheter, sen har vädret varit grått i olika nyanser med några sekunder sol samt att maken har jobbat. Ingen bra dag för fotografering alltså! Men jag lyckades lura med barnen ner till Ravalen och fotade även lite i rabatten.



















Kram!








Enligt fotobutiken så ska batteriet laddas minst 10 timmar första gången...

fredag 20 april 2012

Jättestora kramar till er underbara människor!!!

Jag har sagt till min chef att jag inte vill vara en del av denna grupp. Han funderar på en lösning och det gör jag också ;)
Jag har beslutat mig för att detta absolut inte är okej och nästa gång det händer så kommer jag INTE att vara tyst! Jag tror det handlar mycket om brist på "växupp"
Nu ska jag åka in till city och köpa ett Canon EOS 550D kamerahus ;) Det är snöblandat regn ute, men det spelar ingen roll!
KRAM!

torsdag 19 april 2012

Att sitta på en arbetsplats och säga högt och tydligt att man tycker det är smutsigt att inte byta byxor varje dag, är det okej?

Är det okej att säga lika högt att man kollar in om ens kollegor har samma kläder som dagen före för att man stör sig på det eftersom man tycker det är smutsigt?

Vill man verkligen vara en del av den gruppen?

Undrar hon som har ont i magen och är stressad över att ta på sig samma byxor som man hade på sig igår?


Kram!

måndag 16 april 2012

Jodå, vi har haft sol och fint väder idag :)
Ny vecka och nya tag

Jag har sovit alldeles för lite de senaste dagarna så jag måste ta tag i det där med sovrutiner igen, än så länge ser det väl inte sååå lovande ut, men jag ska bara skriva klart det här, sen blir det sängen ;)

Imorgon ska de små ha kabaré för de andra skolorna i kommunen på dagen och för oss föräldrar på kvällen. Gissa om det är några som är peppade ;)

Har legat efter lite med blogg kommentarerna, men nu är jag ifatt :)

Kram!

söndag 15 april 2012

Nu är det slut på velandet

Nu är det verkligen vår!!
Visst, det är verkligen aprilväder, men vår är det iallafall ;)
Naturen har bättre koll än oss som tvivlar på våren!
Ett av mina starkaste vårtecken är när de japanska körsbärsträden på innergården vid jobbet blommar ;)
Till min stora glädje såg jag i fredags att blomningen har börjat så smått med några enstaka blommor.





När jag var in till City i fredags (i snöblandat regn och blåst) så noterade jag att några av träden i Kungsträdgården såg gröna ut.

Igår kom det ju 5-7 cm snö och det snöade i flera timmar, inte riktigt vad man vill ha..

En kollega hittade denna info på Wikipedia:

Aprilväder är ett omväxlande väder, där det kan vara solsken och sommartemperaturer en dag, och snö, regn, hagel och kyla nästa. Denna typ av osäkert väder är vanligt på våren, på norra halvklotet särskilt i april, den månad då temperaturerna ökar snabbast. Solen värmer upp marken, den uppvärmda luften stiger och bildar stackmoln. Högre upp är det dock fortfarande kallt och övre delen av stackmolnen blir isiga och blir bymoln, som ger ifrån sig regn, snö eller snöhagel/trindsnö, som är mjukare än vanligt hagel, men hårdare än snöflingor.
Aprilväder kan leda till problem då folk har svårt att veta hur de bäst bör klä sig, vissa personer är klädda i shorts och t-shirt medan andra fortfarande går i tjocka vinterkläder. Dessutom kan det orsaka svårigheter i trafiken om det kommer snöfall och halka efter att bilister bytt till sommardäck.
Aprilväder är också titeln på en roman av Viveca Lärn.

Idag är nästan all snö borta, barnen har börjat säsongens fotbollsträning, det har varit hopptävlingar (som jag tyvärr inte hunnit kolla på) och jag har hunnit sitta en stund i solen :)

Lite mer vårtecken:







Slutligen, beviset på att snön verkligen smält bort:



Kram!






lördag 14 april 2012

Jag hade ett bra inlägg i huvudet, hade fotat både igår och idag så det var bara själva nedskrivandet kvar. Trodde jag ;) maken hade andra planer! Först köpte han en surfplatta, sedan började ha laga god mat.. Jag kunde ju inte låta surfplattan, som fö inte är av märket Apple ligga där sin ensamhet..
Så tyvärr blir det inte bättre än så här ;)

Hoppas ni har/har haft en trevlig lördag! Kram!

Tror sommardäcken får vänta lite till.. Det har snöat och snöar fortfarande. Synd om ridklubben som har hopptävlingar i helgen och barnen som har fotbolls start imorgon.

Kram!

fredag 13 april 2012

Det är inte lätt att vara ung vuxen idag, men det är inte heller lätt att vara förälder...

Kram!
Mer city än så här blir det inte i Sverige ;)





hitta våren eller åtminstone vårkänslan, men det är inte helt enkelt.. Det är som sagt grått ute och gråkallt, ingen hit och dessutom varnar de för snö de närmaste dagarna!

Men jag jobbar på det ;)

Igår

var det grått, men det fanns en doft av vår i luften :)

onsdag 11 april 2012

Fast jag har torsdag.. Ingen sol idag så det får bli påskliljor istället ;)
Kram!

tisdag 10 april 2012

Eget bo

Mellandottern har tröttnat på att bo hemma så hon letar bostad, pratar med banken och räknar kalkyler..
Tyvärr så finns det ju inga hyreslägenheter i närheten, om man inte stått i bostadskö i minst 10-15 år. Ska man köpa bostadsrätt så måste man ha ett ordentligt kapital och vilken 21 åring har det?!  Hon har ju fast jobb, men det räcker inte riktigt.. Det är mycket att fundera på både för henne och för oss..

några bilder från sommaren 2011:







Kram!

måndag 9 april 2012

Regn hos mig

Nåja, bättre än snö iallafall ;)
Idag har det blivit lite fotbollspelande och sedan har vi varit och bowlat, det var skoj!
Känns konstigt att vara ledig fyra dagar i sträck, vet inte hur det är med er andra, men jag är dygnsvill. Jag har söndag ;)

Dessa bilder tog jag på eftermiddagen idag. Himlen var nästan spökig, det var alldeles disigt :)






Kram!

söndag 8 april 2012

Idag har det varit soligt, inte så varmt, men inte heller isande kallt. Det har varit svenskt vårväder helt enkelt ;) maken har hämtat hem pallkragar till mina odlingar så nu ska jag bara modifiera dem, kragarna alltså och olja in dem, sen så ... Sen har vi hunnit grilla, alltid gott! Känns konstigt med ledig dag imorgon också, det är man inte bortskämd med. Får se om vi får till en utflykt imorgon, tror vi är lite rastlösa :) bjuder på lite kvällshimmel

Kram!

lördag 7 april 2012

fredag 6 april 2012

Nu är vi hos mamma och påskfirandet har börjat. En dotter jobbar så hon är inte här. Mellandottern har varit på hundpromenad, sonen spelar spel, minsta dottern leker med sin kusin F och maken har somnat på soffan ;)
Kram!!



torsdag 5 april 2012

onsdag 4 april 2012